To inspire the world, one step at a time.

Välkommen in i min sfär. Här bjuder jag in att kika runt bland de kreationer som blivit till. Genom åren har jag alltid haft något inom mig som vill uttryckas, vare sig det är i konst, hantverk, sång eller posering så har jag hittat sätt och leker vilt med hur och vad man kan göra. Det är som en inneboende längtan och impuls jag behöver följa och jag vet inte alltid vart den ska föra. Intuition är någonting jag alltid haft men varit väldigt dålig att lyssna till, men nu är det dags att sluta med det och följa vad den önskar. Det är en härlig frigörelse från allt motstånd som ofta finns och har funnits i att skapa. 

När låsningen kommer så skapar jag mig igenom även dem, även om det inte alltid är lätt så tar det mig alltid vidare, ibland behöver en jobbig tavla göras bara för att någonting nytt ska släppa och få komma till liv. 

Jag har målat hela mitt liv, från och till och jag är mestadels självlärd inom det jag gör. En del saker har jag lärt mig via kurser, videor och genom att prova mig fram. Att kombinera material är otroligt spännande och lustfyllt, och jag använder även en del återbruk för att få till vissa strukturer. 

Läderhantverk har jag utbildat mig inom och jobbat med sedan 2015. Sömnad har jag gjort sedan 2009. Är bilsadelmakare med gesällbrev och yrkeshögskoleexamen. Men i det stora hela är det framför allt skapandet och utforskandet i härliga material som har varit min dragningskraft. 

Cosplay är nytt sedan 2023 men någonting som i och med tidigare erfarenheter fungerat väldigt bra med sådana saker jag redan gjort/gör. 

Tidigare har jag varit sångerska i ett duoband som heter Tíklá. I och med detta så fick jag förmånen att göra scenkläder och har skapat flertalet huvudbonader samt scenkläder till olika framträdanden vi gjorde ihop. Tíklá ligger idag på is, men någon dag kanske bandet får se dagsljuset igen. 

Är du nyfiken på någonting kan du alltid maila och fråga.
info@sjunnacrafts.com

Varma hälsningar 
Jorunn Sjunna

Du behöver inte vara någoting mer eller annat än det du redan är

Fragment av en början

Jag följde en tanke med färger, idén var att lyfta de fyra elementen och ge dem olika uttryck, egentligen bara som ansiktsmålning. Jag fortsatte utforska och flätade in grenar i håret, draperade in mig i tyger och lade till färg där det behövdes. Sedan ringde jag en vän och frågade ifall han kunde hålla i en kamera, då jag ville passa på att ta några bilder. Egentligen skulle det bara vara ett experimenterande och test men det blev så bra så jag behövde ta tillvara på tillfället. 
Det blev riktigt häftiga bilder med olika uttryck som jag följde med på. Och på den vägen är det. 

Målandet blev även en värld där jag kunde försvinna. Som tog över. Jag hamnade i flow flera gånger och fick en idé som blev en känsla. Jag minns att starka känslor fanns vid tillfällena av intensivt skapande och formade bilden, vävdes in i den. 
Det spännande var att bilderna kunde ge andra människor känslor också. 

Jag har alltså använd mycket kreativt som ett uttryck när jag varit mycket i mina känslor och dess former blev ett uttryck för det jag inte alltid kunde säga med ord. Ibland så berättar dem historian jag inte kan formulera.